Elon Musk dnes konečně představil Teslu model 3. Není to apríl!

Datum 01.04.2016

Tesla právě před několika minutami ve 20.30 hod. pacifického času (5.30 hod středoevropského času) představila za velkého zájmu médií v Hawthorne v Kalifornii svůj dlouho očekávaný model 3. Během 24 hodin před oficiální premiérou, kdy se také spustil rezervační systém na nový vůz, který ve Spojených Státech startuje na ceně 35.000 dolarů si jej objednalo již 115 tisíc zákazníků! Možnost zakoupit si nový model Tesly budou mít nejdříve stávající zákazníci, kteří si již zakoupili jeden z dříve uvedených modelů. Výroba modelu 3 začne na konci příštího roku.

Před samotným představením nového modelu zdůraznil šéf Tesly Elon Musk důležitost elektromobility pro zlepšování životního prostředí a snižování emisí oxidu uhličitého. Jak prohlásil na svém twitteru, dnešní představení nového modelu je pouze 1. část. Druhá bude následovat při rozjetí výroby. Minimální dojezd modelu 3 bude 215 mil (zhruba 350 km) a zrychlení z 0-100 km/h bude i v základní verzi 6 sekund.

“V Tesle neděláme pomalá auta” prohlásil Musk.

Součásti představení nové Tesly byla také veřejnost seznámena se současným stavem výstavby továrny na lithium-iontové baterie v Nevadě, která zdvojnásobí výrobu těchto baterií a výrazně tak sníží jejich cenu. Podpora rychlých nabíječek Supercharger bude samozřejmá, protože jak zdůraznil Musk, musí být zajištěna naprostá svoboda pohybu.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář