progeCAD Professional: plnohodnotná alternativa za AutoCAD®

Datum 02.03.2017

progeCAD Professional je jedním z mnoha produktů společnosti SoliCAD, s.r.o., která není žádným nováčkem ve zpracování projektů ve strojírenství, automobilovém průmyslu i robotice. SoliCAD je konstrukční a vývojová kancelář, která se zabývá nejen dodávkou ucelených robotických pracovišť, ale i poskytováním CAD/CAM/PLM softwarových řešení. Nosným produktem je progeCAD 2017 Professional, který se svou funkčností stává plnohodnotnou alternativou za AutoCAD®!

progeCAD je výkonný nativní DWG/DXF CAD software pro profesionální kreslení, který optimalizuje cenu návrhu, aniž byste se vzdali kvality a kompatibility průmyslových standardů. Je vybaven všemi základními CAD funkcemi, jako je mnohoúhelníkový ořez rastrových obrázků, gradient, georeference obrázku, rozšířený rendering,… Garantuje maximální kompatibilitu s AutoCAD® výkresy: čte, zapisuje a ukládá přímo v nativním AutoCAD® formátu bez nutnosti konverze (DWG 2.5 až 2017).

Česká verze nového progeCAD 2017 Professional je založena na jádru IntelliCAD 8, poskytuje nejlepší výkon, stabilitu a funkce jako je dynamické zadávání, převod z PDF do DWG, poznámky (anotativní objekty), ukládání na Cloud, automatická pole, text na oblouk, parametrickou a architektonickou nadstavbu EasyArch 3D, export do 3D PDF souborů a mnoho dalších funkcí.

Pro zvýšení produktivity a zefektivnění procesu kreslení a editace je k dispozici dynamické zadávání, které umožňuje vkládání příkazů jako je délka či úhel čáry přes rozhraní příkazového řádku přímo u kurzoru myši, abyste se mohli lépe soustředit na oblast kreslení. Je-li dynamický vstup zapnutý, poblíž kurzoru se zobrazí popisek s informacemi, které se dynamicky aktualizují podle pohybu kurzoru. Hodnoty však lze definovat manuálně a nastavit tak, aby splňovaly osobní nebo firemní směrnice.

Velice praktickou záležitostí je doplněk, který umožňuje exportovat plochy a objemy do 3D PDF. Není tedy nutné mít nainstalovaný progeCAD, protože takto exportovaný PDF soubor lze poté otevřít i v programu Adobe Reader XI (nebo vyšší verzi).

Snadný přístup k výkresům odkudkoliv zajišťuje funkce Cloud, díky které můžete ukládat, otevírat a hlavně sdílet soubory s týmem i se zákazníky pomocí hlavních cloudových služeb – Dropbox, Disk Google, Microsoft OneDrive. Nastavení konfigurace progeCADu jsou uložena na Cloud a poté je lze snadno exportovat do jiného počítače.

Doplněk PDF2DWG převádí vektorové PDF výkresy do DWG/DXF formátu na upravitelné objekty. Je ideální pro konverzi CAD výkresů, které byly dříve exportovány do PDF, jako jsou půdorysy, síťové diagramy nebo organizační schémata, a umožňuje je dále zpracovávat s velkou mírou přesnosti převodu čar, tvarů a textových řetězců.

Velmi využívanou funkci správce bloků zastupuje modul iCADLib, který obsahuje více než 22 000 2D a 3D geometrie pro různé obory. Zajišťuje organizaci a správu tzv. oborových knihoven (konstrukční architektura, ANTI-ISO a DIN-ISO mechanika, ANSI a IEC elektronika, ocelové profily, nábytek, kuchyně atd.). Jeho snadno použitelné rozhraní umožní vyhledávání a vložení bloků, které lze velmi rychle měnit a následně upravovat dle aktuálních potřeb.

Tuto funkci oceníte i v parametrické architektonické nadstavbě EasyArch3D, která je nedílnou součástí progeCADu. Jejím cílem je zvýšení produktivity domácího i interiérového designu a remodelace pro architekty a stavaře ve 3D. Právě díky předpřipraveným blokům se dají velmi rychle vložit, měnit a upravovat zdi, střešní díly, otvorové výplně, schody apod.

Verze progeCAD 2017 přinesla nově podporu 64-bit operačních systémů a více-jádrových procesorů. Také dává na výběr ze dvou různých uživatelských rozhraní. Klasické menu obsahuje standardní nástrojové panely a lištu nabídek, na kterou jsme všichni byli zvyklí doposud. Nové záložkové menu, tzv. Ribbon menu, je nejen moderním řešením ve stylu Microsoft Office® nebo AutoCAD®, ale i eliminací potřeb otevření mnoha paralelních nástrojových panelů. Ribbony pro zobrazení různých sad ovládacích prvků používají záložky.

Veškeré funkce programu si můžete zdarma vyzkoušet až na 30 dní. progeCAD je ke stažení na stránkách SoliCAD.

progeCAD podporuje důležité formáty AutoCAD® DWG souborů od verze 2.5 do 2017, DXF, DGN, .MNU menu soubory, nahrávání skriptů (.SCR), LISP skripty (.LSP), Drawing Exchange Format (DXF) formát, ADS kompatibilní programy (SDS, Solutions Development System), Windows TrueType a AutoCAD® SHP/SHX fonty, tiskové tabulky (.CTB), vzory šraf, bloky, typy čar, atd.

Prostě a jednoduše progeCAD 2017 Professional umí vše, na co jste byli doposud zvyklí, a k tomu s ním máte k dispozici ještě další pokročilé nástroje. Přitom je výrazně levnější, než jeho konkurenční software AutoCAD® / AutoCAD LT®.

Licence progeCADu jsou časově neomezené a obsahují bezplatnou technickou podporu. Na výběr máte ze třech možností : Single licence, USB licence a síťová licence.

Využití tohoto 2D CAD softwaru je především v oblastech elektrotechniky, elektrických schémat, ale i v architektuře, strojírenství, CNC výrobě, TZB a mnoha dalších.

Rozšířit funkce a možnosti klasického 2D CADu lze nadstavbou CADprofi.

CADprofi je pokročilá parametrická aplikace, která obsahuje rozsáhlé knihovny přednastavených značek, symbolů, příkazů a objektů. Nabízí 4 základní moduly (Strojírenství, Architektura, TZB a Elektro).

CADprofi Elektro poskytuje nástroje ke konstruování složitých elektrických, světelných, telekomunikačních a jiných zařízení – silnoproud, nízké napětí, telekomunikační, bezpečnostní a anténní instalace.

Tisíce obsažených symbolů odpovídají nejnovějším elektrickým normám, stejně tak svítidla, rozvaděče atd. Software umožňuje snadno a efektivně nakreslit elektrické vedení i elektroinstalační kanály. Praktickou záležitostí je automatické číslování elektrických obvodů a editor diagramů.

Nadstavba CADprofi je taktéž ke stažení a k vyzkoušení na 30 dní na stránkách www.solicad.com

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář