Do nového roku s novými výrobky

Datum 11.04.2024

Foto: Dinel

Měření hladiny, průtoku a tlaku je doménou tuzemského výrobce elektronických procesních přístrojů – Dinel, s.r.o. Po několikaletém vývoji spatřují světlo světa dva špičkové inovativní produkty – první český bezkontaktní radarový hladinoměr ARLM-70 “Amanda“ a univerzální elektronický tlakoměr PPM-35.

Bezkontaktní radarový hladinoměr ARLM-70 “AMANDA”

Nově představený radarový anténní hladinoměr představuje vrchol v nabídce kontinuálních hladinoměrů. Se širokým spektrem využití v uzavřených nádržích, polootevřených jímkách a otevřených vodních hladinách se stává klíčovým prvkem v průmyslových a environmentálních aplikacích. Radarový hladinoměr ARLM-70 “AMANDA” pracuje na principu FMCW (frekvenčně modulovaná spojitá vlna) s frekvencí 25 GHz (K-pásmo), což zajišťuje přesné a spolehlivé měření, zejména na středních a delších vzdálenostech.

Jeho anténa je vybavena kompaktním krytem, který efektivně chrání před pronikáním nečistot, výparů a dalších látek, což nejen prodlužuje životnost zařízení, ale také snižuje riziko poruch. V porovnání s konkurenčními produkty exceluje díky inovativní nízkopříkonové elektronice s adaptivní regulací vysílacího výkonu a eliminací libovolného počtu překážek. S dvouvodičovým připojením a proudovým výstupem 4 … 20 mA s HART® komunikací je tento radarový hladinoměr snadno integrovatelný do stávajících i nově projektovaných měřicích systémů. Rozsah měření je od 0,3 do 20 m. Kromě precizního měření nabízí i praktické možnosti ručního nebo dálkového nastavení, čímž zvyšuje svou uživatelskou přívětivost. Podobně, jako ostatní výrobky z řady X-70, nabízí uživatelům na trhu unikátní možnost volby typu zobrazovacího displeje. Pro venkovní prostředí se slunečním svitem je vhodnější volit LCD displej, pro uzavřené prostory s malým osvětlením je naopak vhodnější OLED varianta.

Se schopností měření v agresivních parách nebo vakuu rozšiřuje tento hladinoměr své možnosti použití do náročnějších aplikací. Měření je rovněž nezávislé na teplotě a tlaku atmosféry nad hladinou, přičemž hladinoměr dlouhodobě odolá teplotám okolí v rozsahu -30 až +80 °C.

Univerzální elektronický tlakoměr PPM-35

Nejdůležitějšími charakteristickými rysy tohoto nového snímače tlaku jsou kompaktnost, robustnost, široká variabilita provedení, stabilita a přesnost. Vynikající užitné vlastnosti ocení každý podnikový specialista i provozovatel technologie, kterým usnadní práci, přinese klid, jistotu a rychlou návratnost vynaložených prostředků.

Základem robustní konstrukce je procesní hlavice z korozivzdorné oceli s tenzometrickým převodníkem a nerezovou snímací membránou a nerezové pouzdro s elektronikou. Vysoký stupeň variability podtrhuje možnost snímat jak plynná, tak kapalná média, možnost volit vysokoteplotní provedení (pro teploty až 200 °C), možnost měřit absolutní i relativní tlak, nabídka osmi různých typů procesního připojení, šest typů elektrického připojení – konektor M12, ventilový ISO konektor, pevně připojený kabel s různými vývodkami a také 16 rozsahů tlaků až do 100 bar. Základní přesnost tlakoměru je 0,5 % z rozsahu. Maximální kompatibilita s návaznými zobrazovacími a kontrolními systémy je zajištěna dvoudrátovým připojením s proudovým výstupem 4 – 20 mA, případně výstupem 0-10 V.

Snímač tlaku PPM-35 je technologicky pokročilým a spolehlivým řešením pro moderní potřeby monitorování tlaku v průmyslových aplikacích. Je na něj (stejně jako na ostatní výrobky Dinel) poskytována 3letá záruční lhůta.

Dinel

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář