Míří Apple do zdravotnictví?

Datum 22.01.2016

Apple rekrutuje více zdravotnických technických odborníků; rozroste se rodina “i” o nové zdravotnické zařízení? Byly spatřeny inzeráty nabízející nové pracovní místa pro experty v biomedicíně.
Apple je zaneprázdněn v úsilí náboru velkého množství zdravotnických technických pracovníků a přispívá tak k množícím se spekulacím, že společnost z Cupertina se snaží vyrobit nějaký typ samostatného zdravotnického přístroje. Tyto spekulace odstartovaly loni v listopadu, kdy výkonný ředitel Tim Cook v rozhovoru pro Telegraph naznačil, že je na cestě jistý přístroj vyžadující schválení FDA (regulační úřad pro zdravotnické prostředky v USA).

V tomto měsíci se už objevily čtyři nabídky práce pro úsek zdravotní divize společnosti Apple. Patří k nim dvě pozice pro biomedicínské inženýry s kvalifikací v lékařských, zdravotních a fitness senzorech a zařízení, spolu se softwarem. Jedna z rolí nového zaměstnance zahrnuje také rozvoj “prototypu přístroje pro fyziologické měřicí aplikace”.

Pokud Apple v tomto směru nabírá nové pracovníky, je velká pravděpodobnost, že mají v úmyslu uvést na trh zdravotnický prostředek, zejména pokud se zmiňují o prototypu.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář